Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν πάρετε κουνελάκι

2015-06-24 11:25

Τα κουνέλια θεωρούνται από τα καλύτερα ζώα συντροφιάς. Είναι αξιαγάπητα και το καθένα έχει τη δική του προσωπικότητα. Πριν όμως υιοθετήσετε το δικό σας, πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα.


Το κόστος

Τα κουνελάκια κοστίζουν από 10 έως και 80 ευρώ (αναλόγως τη ράτσα). Συνήθως στην Ελλάδα τα βρίσκεις πολύ φθηνά και σε κάθε pet shop. Πρέπει όμως να υπολογίσεις και τα έξοδα για τη φροντίδα του. Ξηρά τροφή, χόρτο, υπόστρωμα, γιατρός, αξεσουάρ, παιχνίδια. Από αυτά, μπορείς να πάρεις τα φθηνότερα ή τα πιο ακριβά, συνεπώς δεν μπορεί κανένας να πει ότι το να έχεις κουνέλι είναι ακριβό σπόρ!

 

Η δέσμευση

Πάνω απ'όλα, πρίν αποφασίσεις να υποδεχτείς το νέο μέλος στην οικογένειά σου, πρέπει να είσαι έτοιμος να ασχοληθείς και να μην παραμελήσεις αυτό το πλάσμα. Σίγουρα όμως, είναι πολύ πιο εύκολο το μεγάλωμα ενός κουνελιού από αυτό ενός σκύλου. Θα το παρομοιάζαμε περισσότερο με το μεγάλωμα μιας γάτας, με τη διαφορά ότι το κουνέλι μπορείς οποιαδήποτε ώρα χρειάζεσαι ηρεμία να το κλείσεις στο κλουβάκι του! Όχι όμως συνέχεια και με την προυπόθεση να έχει τις κατάλληλες συνθήκες μέσα στο σπιτάκι του. Όπως άλλωστε κι εμείς οι άνθρωποι...


Η συνεχής ενημέρωση

Θα πρέπει να ενημερώνεστε συχνά για τη φροντίδα του κουνελιού σας. Δεν μπορείτε να έχετε πάντα στο μυαλό σας όλα όσα αφορούν τη φροντίδα του μικρού σας φίλου. Γι' αυτό είναι καλό να διαβάζετε πληροφορίες από εδώ αλλά και από άλλα sites (ελληνικά και ξένα) για να γίνετε σιγα σιγά ο καλύτερος παρατηρητής της συμπεριφοράς του και να χτίζετε μέρα με τη μέρα μια σχέση εμπιστοσύνης με το φιλαράκι σας! Στο τέλος, θα τα ξέρετε όλα και θα σας είναι πολύ εύκολο να έχετε ένα ευτυχισμένο κουνελάκι στο σπίτι.

 

Συντάκτης: Oli Mathew

Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσο όμορφες και εντυπωσιακές ράτσες, δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιαγάπητο ένα μη καθαρόαιμο κουνέλι. Εμείς το προτιμάμε, αφού συγκεντρώνει χαρακτηριστικά από περισσότερες από μια ράτσες, κάνοντάς το μοναδικό!

Επαφή

kouneli.net kouneli.net@gmail.com