ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ - ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Το κουνέλι που βαριέται κάνει ζημιές και χώνει τη μύτη του παντού! Στο χώρο θα πρέπει να υπάρχουν αρκετά "αντικείμενα ενδιαφέροντος" για το κουνέλι, αλλιώς το ίδιο μετατρέπει σε αντικείμενα ενδιαφέροντός του τα έπιπλα, τα καλώδια, τον καινούργιο καναπέ μας! Φροντίστε να του έχετε τα κατάλληλα παιχνίδια και μασητικά.

 

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Το κουνέλι προσαρμόζεται εύκολα στο νέο περιβάλλον, αρκεί να το αφήσετε να εξερευνήσει το χώρο, να μυρίσει τα αντικείμενα (το σπίτι πρέπει να είναι καθαρό και να μην έχει πολλή σκόνη), να βρει τα αγαπημένα του "σημεία".

Καλό θα ήταν να έχουμε προμηθευτεί από πριν ένα σπιτάκι-σπηλιά που θα τοποθετηθεί στην αγαπημένη του γωνία και σε κοντινή απόσταση από το κλουβί. Στα κουνέλια αρέσει να έχουν πάντα διαθέσιμο ένα καταφύγιο!

Εάν έχετε παρκέ στο σαλόνι, καλό είναι να υπάρχει ένα χαλί για να κάνει τα γνωστά "πηδηματάκια" του. Ένα χαλί απλό (τύπου διάδρομος) είναι ό,τι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες (βλέπε: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ). Τους χειμερινούς μήνες όμως, ένα χαλί είναι απαραίτητο, όχι μόνο για να μη γλιστράει το κουνέλι στο παρκέ αλλά και για το κρύο!

Αφήστε το κουνελάκι να έρθει σε εσάς. Μην το σηκώνετε συνέχεια και μην το ταλαιπωρείτε. Καθίστε στο πάτωμα ή ξαπλώστε, έτσι ώστε να μπείτε εσείς στον κόσμο του. Θα δείτε ότι θα νιώσει άνετα και θα έρθει να σας μυρίσει! Μέρα με τη μέρα θα χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με το κουνελάκι μας.

Μη φωνάζετε και μη μαλώνετε έντονα το κουνέλι. Είναι άσκοπο και το τρομάζετε. Εαν κάνει κάτι που σας ενοχλεί, απλά τραβήξτε του την προσοχή και προσπαθήστε να του την εστιάσετε σε κάτι άλλο (παιχνίδια του, τροφή, λιχουδιά, χάδι).

Το αγαπημένο του παιχνίδι είναι το κυνήγι της τροφής του. Πάρτε στα χέρια σας 2-3 pellet ξηράς τροφής και αφήστε το κουνέλι να μυρίσει τα χέρια σας. Περπατήστε στο σαλόνι. Θα σας ακολουθεί παντού σαν σκυλάκι! 

Tip: προτιμήστε μια μεταλλική ανοξείδωτη ταΐστρα. Ο ήχος από τα pellet τροφής που πέφτουν στην ταΐστρα είναι ο αγαπημένος του! Χρησιμοποιήστε αυτό τον ήχο κάθε φορά που θέλετε να ξετρυπώσετε το κουνέλι από κάποια κρυψώνα!

Μην αφήνετε το κουνέλι ελεύθερο χωρίς επίβλεψη. Χωρίς να γινόμαστε υπερπροστατευτικοί, καλό είναι να το αφήνουμε να παίξει τις ώρες που είμαστε κι εμείς στο χώρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ασχολούμαστε συνεχώς μαζί του. Και μόνο η παρουσία μας αρκεί. Τα κουνέλια δεν θέλουν συνέχεια να τα παρατηρούμε!

 

ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟ "ΚΡΥΦΤΟ"!

Αυτό σημαίνει ότι όσο μεγαλώνει και γίνεται πιο έξυπνο και θαραλλέο, θα τα ψάχνουμε μέσα στο σπίτι! Συνήθως κρύβεται σε γωνίες, κάτω από καναπέδες και κρεβάτια, πίσω από πολυθρόνες και κούτες. Σιγουρευτείτε όμως ότι εκεί που έχει πρόσβαση δεν θα υπάρχουν καλώδια ή άλλα αντικείμενα που δεν πρέπει να μασήσει. Επίσης, αποφεύγετε να το αφήνετε πολλή ώρα κοντά σε απλωμένα ρούχα ή σεντόνια που φτάνουν το πάτωμα. Υπάρχει περίπτωση να τα ροκανίσει. Εάν δεν το βρίσκετε, πάρτε λίγη ξηρά τροφή και βάλτε στην ταϊστρα του. Ο ήχος και μόνο θα το κάνει να τρέξει κοντά σας. Εναλλακτικά αφήστε τον ήχο της σακούλας που περιέχει την τροφή να φτάσει στα αυτιά του! 

 
 

ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ 

Παρ' όλο που τα περισσότερα κουνέλια προτιμουν να βρίσκονται στο έδαφος, ορισμένα λατρεύουν να σκαρφαλώνουν στα έπιπλα σαν μικροί, ριψοκίνδυνοι αναρριχητές. Αυτό σημαίνει ότι τους αρέσει η αίσθηση του ίδιου του σκαρφαλώματος και φυσικά η θέα από ψηλά! Για να κρατήσετε το κουνέλι απασχολημένο για αρκετές ώρες, μπορείτε να κατασκευάσετε πύργους από κούτες, σταθερές στη βάση τους, έτσι ώστε το κουνέλι να σκαρφαλώνει με ασφάλεια από επίπεδο σε επίπεδο. Εναλλακτικά, τα ονυχοδρόμια για γάτες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε κουνέλια με την ίδια επιτυχία. Όσα περισσότερα επίπεδα έχουν, τόσο το καλύτερο για το κουνέλι-αναρριχητή! Τέλος, μπορείτε να αναθέσετε σε ένα μαραγκό να κατασκευάσει ένα κάστρο από ξύλο με επίπεδα και παραθυράκια, που θα τοποθετηθεί στην αγαπημένη του γωνία. Έτσι, θα αποφύγετε τα επικίνδυνα σκαρφαλώματα του κουνελιού στα έπιπλά σας.

 

ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΝΕΛΙΟΥ, ΑΣΦΑΛΗ ΓΙΑ ΡΟΚΑΝΙΣΜΑ!

ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

   

 

ΝΕΑ ΑΦΙΞΗ: ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΞΥΛΟ ΙΤΙΑΣ ! ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσο όμορφες και εντυπωσιακές ράτσες, δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιαγάπητο ένα μη καθαρόαιμο κουνέλι. Εμείς το προτιμάμε, αφού συγκεντρώνει χαρακτηριστικά από περισσότερες από μια ράτσες, κάνοντάς το μοναδικό!

Επαφή

kouneli.net kouneli.net@gmail.com